Paardrijden

Bij aankomst met uw paard(en) meldt u zich bij de toezichthouder. Hij wijst u de paardenbox(en) aan waar u uw paard(en) kunt stallen. Verdere informatie leest u in het reglement van de paardenstal. De regelementen zijn te vinden onderaan de pagina 'Bungalows en prijzen'.

Het Drents-Friese Wold biedt meer dan 75 km aan bewegwijzerde ruiter- en menroutes. Het is heerlijk paardrijden in het Drents-Friese Wold, uitgebreid en bovenal afwisselend. De zeer goed onderhouden ruiter- en menpaden leiden u door loofbos, naaldbos en heide. Men betreedt gebieden met vrijgrazende schapen, runderen en paarden. Vanaf Hippisch Bungalowpark "de Kloosterhof" rijdt u direct het bos in: de rode route ligt slechts 100 m van het park vandaan: deze route brengt u na een prachtige dagtocht weer terug bij het park.

Er zijn 4 gemarkeerde rondlopende dagroutes uitgezet welke beide kanten op afgelegd kunnen worden en onderling ook enkele verbindende schakels vormen. 2 van deze routes starten vrijwel vanaf het park.

Blauwe route → 18km

Groene route → 17km

Rode route → 20km

Oranje route → 20km

Er is een speciale spartelvijver aangelegd voor paarden en honden. Een mooie waterpartij welke langzaamaan steeds dieper wordt, voor de paarden een fijne manier om te betreden. Voor honden is het een heerlijke speel- en ontmoetingsplek. Deze vijver is op slechts 5 minuten afstand van het park.

Volg de ruiterroute in het Drents-Frysewold