Omgeving

Vanuit het park kan men direct het bos in. Hier kunt u wandelen, fietsen, mountainbiken, paardrijden en nog veel meer!

 

Hippisch Bungalowpark “De Kloosterhof” ligt pal naast het Drents-Friese Wold, tussen de pittoreske dorpjes Appelscha en Elsloo. In Appelscha bevinden zich verschillend leuke cafés en restaurants. Ook kunt u hier terecht voor uw boodschappen.

Voor de mountainbikers zijn er uitdagende parcours door het bos heen en voor de paardenliefhebbers ligt er 70km ruiter- en menpad, genoeg voor dagenlange ontdekkingstochten. Het Aekingzand, het Canadameer en de spartelvijver voor honden en paarden zijn op loopafstand.

Het Aekingerzand is een uniek uitgestrekt gebied met zandverstuivingen.

Een kudde schapen zorgt voor de begrazing van de heide in het gebied. Vanaf de uitkijktoren heeft u een prachtig uitzicht over Nationaal Park Drents-Friese Wold.

In het nabijgelegen dorp Elsloo bevindt zich een uitdagend maisdoolhof, wat geopend is in de zomermaanden.

Wat ook zeker een bezoekje waard is zijn de diverse bezienswaardigheden, zoals de klokkenstoelen bij Langedijke, Fochteloo en Elsloo.

Op de grens van Friesland en Drenthe ligt een prachtig vogelgebied: het Fochteloërveen. Er staat een bijzonder uitziende uitkijktoren van waaruit u een prachtig vogelrijk natuurgebied kunt zien. U kunt uw auto parkeren aan de Meester Lokstraat in Ravenswoud.

Bij de uitkijkpost op de Bosberg kunt u het nationaal park overzien. De uitkijktoren is maar liefst 35 meter hoog staat op het hoogste punt van het Friese vasteland, een 27 meter hoge stuifduin. Vanuit de toren zijn de steden Leeuwarden, Coevorden en Groningen te zien, net zo als het uitgestrekte Nationaal Park het Drents-Friese Wold.

In Olderberkoop kunt u een oud Romaans kerkje bezoeken genaamd de Bonifatiuskerk. De Bonifatiuskerk behoort tot de oudste kerken van zuidoost Friesland. Het kerkgebouw vormt het historisch middelpunt van het dorp.

Het hunebed van Diever vind je iets ten noordoosten van het Drentse plaatsje. Het hunebed, ook bekend als hunebed D52, bestaat uit een serie zwerfkeien en 6 dekstenen. Hiervan zijn er 2 ongewoon groot. Sommige keien wegen wel 20 ton.

Altijd al eens willen golfen, of wil je juist jouw talent aan andere laten zien? In het Drents-Friese Wold ligt de golfbaan van Appelscha. Een mooie baan met 9 holes. De golfbaan is 2542 meter lang en zit vol verrassingen voor elke golfer; mooie hoogteverschillen, waterpartijen, bunkers en zandverstuivingen. Een prachtige omgeving, en de golfbaan past zo perfect binnen het Nationaal Park Drents-Friese Wold.

Wilt u vandaag iets anders doen dan recreëren in de natuur? Dan kan een bezoekje aan attractiepark Duinen Zathe niet ontbreken tijdens uw verblijf bij Hippisch Bungalowpark "De Kloosterhof". Jong en oud kunnen zich een hele dag vermaken in

dit gezellige park. Aan de inwendige mens is ook gedacht, want onbeperkt eten en drinken is inbeprepen!