Wandelen en Fietsen

Op zoek naar de mooiste stukjes van Friesland om fietsend of wandelend te ontdekken? Dan ben je in de omgeving Appelscha aan het juiste adres! Er zijn hier prachtige natuurgebieden te vinden. Onderweg kunt je een kijkje nemen bij historische dorpjes, musea of andere bezienswaardigheden. Ook zijn er volop terrasjes en eetgelegenheden.

 

De omgeving van Appelscha is prima te ontdekken met de fiets of wandelend. Er lopen diverse fiets- en wandelroutes. Als je deze volgt kom je langs de prachtigste plekken in de regio. Uiteraard kun je gemakkelijk zelf een route samenstellen. Eventuele routes zijn te downloaden via onderstaande link:

https://www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/drents-friese-wold/routes

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/3

press to zoom
shutterstock_1544310200
shutterstock_1544310200

press to zoom
DSC01103
DSC01103

press to zoom

press to zoom
1/3

De Friese natuur bestaat uit heide, zandduinen, bossen en ook meren. Zo zijn er maar liefst vier nationale parken en twee nationale landschappen te verkennen in de provincie. In de omgeving van Appelscha vind je het Nationaal Park Drents-Friese Woldhet Fochteloërveende Kale Duinen en ook een prachtig stukje natuur in Zuidoost-Friesland. Voor de vogelaars is er volop kijkgenot in de natuurrijke gebieden rondom Appelscha. In de natuurgebieden broeden diverse vogelsoorten zoals onder andere de lepelaar, de appelvink, de boerenzwaluw en de boomklever. Ook zijn er roofvogels te spotten zoals de boomvalk, de bosuil en de buizerd. Vergeet dus niet om je verrekijker mee te nemen! 

Touren of actief fietsen

In Friesland is er geen gebrek aan natuur, bezienswaardigheden maar gelukkig ook niet aan fietsroutes! Voor zowel de actieve en ook de tourfietser zijn er geschikte routes in de omgeving te vinden. Zo kan je ook met het hele gezin op de fiets stappen. In de omgeving van Appelscha zijn er verharde fietspaden, maar ook mountainbikeroutes.

Wil je in Friesland fietsen in de natuur én leuke historische dorpjes verkennen? In de omgeving van Appelscha zijn prachtige natuurgebieden maar ook ontzettend leuke dorpjes te vinden. Zo maak je van jouw fietsroute een echte culturele beleving! Denk aan het recreatiedorp Appelscha, Veenhuizen waar je het gevangenismuseum vindt of Diever, ook wel bekend van het Shakespeartheater. Toch liever historische bezienswaardigheden ontdekken? Bezoek dan de prachtige kerkjes in Fochteloo, het historisch landhuis in Bakkeveen of de oudste kerkklok in Langedijke. Ook zijn er op verschillende plaatsen uitkijktorens te vinden.

 

Meer tips voor leuke uitjes of bezienswaardigheden? Kijk eens op de pagina 'Omgeving' waar al een hoop goede tips te vinden zijn!

Meer toestische informatie is beschikbaar bij Tourist Info Appelscha aan de Boerestreek 23 in Appelscha.